Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.10.2012 10:23 - Само любов не стига
Автор: landing Категория: Лични дневници   
Прочетен: 8667 Коментари: 18 Гласове:
22


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Само любов не стига. Всички аларми светят в червено- крещят, че няма смисъл, няма… нищо да се промени и все така ще я караме. С рани от остри зъби и насинени души, отметки от отбелязани ега като линии на прилива. Бесът да си причиняваме болка ми е непонятен, но и там има взаимност, хармония като във всичко. Просто си подхождаме всякак. Зейналата паст на липсите, които се опитваме да запълним един с друг е като черна дупка, която всмуква енергията, радостта, нас. Синхронът и единомислието, излъчването на едни и същи честоти, интуитивното и почти нечовешко разбиране, вместо да укротят, се превръщат в средство за нанасяне на по- концентрирана болка. Кога любовта ни се превърна в реваншизъм и борба за надмощие? Може би когато показахме най- тайните чудовища, които ни обитават. Когато прекрачихме границите на нормалното и изкарахме на показ същността си. Тази част от всеки, която се крие под много пластове и не се изявява, няма проявления, освен в кошмарите ни. Или в криминалните новини. Показахме демоните си, тайните си и това се превърна в неразрушимата спойка, залепила ни в едно цяло, заради която раздялата ни ще откъсне частици от нас, ще разкъса нови рани. През всичките години на доверие и огромна любов, саботираме и изпробваме чувствата си, проверяваме колко може да понесе едно човешко същество. Може би за още по голяма сигурност, всеки начинаещ психолог го знае. Изводите се натрапват. Как е възможно най- голямото щастие и най- ужасното страдание да идват от един и същ човек и защо? Кога ще се научим от грешките си, вместо да ги повтаряме и да става все- по зле? Може ли да се преформатира всичко и обещанията за нормалност да се спазят? Рецидивисти- специалисти станахме в разделянето и причиняването на рафинирана болка, нищо че и двамата ни боли. Играем дяволско танго с калкулатор в ръка и всеки пресмята стъпките си напред и назад, но винаги тези назад са повече. Искам да проумея беса, който спира разума и който ни кара да се превръщаме в диви животни без задръжки и страх, само за секунда. Тогава къде се скрива любовта ни, защо не се покаже да изчисти отровените ни, завладени от мигновена омраза сърца? И въобще, това не е любов. А медицински случай. Това е грозната истина и няма смисъл от излишни въпроси. Желая успех в любовта на всеки един от вас, които ще прочетете това и се замислете здравословна ли е вашата връзка за вас и има ли смисъл въобще да се поддържа тя! Докато е време. Защото идва един момент, отвъд който се попада в паралелна вселена и няма връщане. Все едно доброволно да оставиш да ампутират част от теб- половината част- хубава, лоша, но твоя.

 




Гласувай:
22



Предишен постинг

1. nicodima - Няма здравословна връзка : )...
23.10.2012 22:07
Само осъзнатата самота и егоизъм са здравословни...
цитирай
2. landing - Така е, Ники,
24.10.2012 10:24
не може нещо, което което създава само суматоха, несигурност и потъпкване на изконния здравословен човешки егоизъм, мачка инстинктите за самосъхранение и гълта толкова енергия, еволюцията да го натовари с толкова важна функция. И какво излиза? Че любовта има асесорен характер спряма секса и в името на продължението на рода природата ни прави луди? И как егото да признае че е сбъркало и просто му се е почупил радара и някакви невронни връзки се окъсили и пращат неправилни импулси не където трябва? Разбирам ти позицията, даже я подкрепям, обаче мога да ти аргументирам и противополжна позиция и то с твърди доказателства. Именно затова се чувствам разцентрована, цинизмът си взе отпуска и сега съм на фаза да пиша оди, представяш ли си :))
цитирай
3. neprosvet - Май, коня е окончателно убит?!(((
24.10.2012 12:49
Времето ликува или просто болката намалява, все едно!
Горе главата, стегни се!Бесът да си причиняваме болка ще утихне!
Поздрав и прегръдка, мила Ландинг!:)))
цитирай
4. landing - neprosvet,
24.10.2012 13:31
дълго време живея във въртележка. Не пишех тук защото ми се виждаше безсмислено да разхищавам думи за нещо, което е очевидно, само заради страх от бъдещето и наранено его. Сякаш като го напиша и ще му придам смисъл, форма и окончателност. И ще се предам пред нещо. Може би времето лекува, но първо трябва да заобичаме себе си. В противен случай се изгубваме и тогава със сигурност не сме полезни и приятни за никого. Прегръдки и на теб!
цитирай
5. susona - аз просто изчаквам
24.10.2012 14:19
да ти мине
иначе се сещам за един много готин разказ на Джером К Джером
който започва така
Отдавна е известно, че философията — това е изкуството да се понасят чуждите нещастия.
http://chitanka.info/text/7361-filosofijata-i-demonyt
демек обективно може и да разбираме механизъм, причини и следствия,
ама субективно ти идва да извиеш нечий врат:))
цитирай
6. landing - susona,
24.10.2012 19:36
щом мога да се хиля още, няма да се затрия :)). Няма какво да ме чакаш да ми мине, мразя да се ходи на пръсти около мен. Освен това прекрасно осъзнавам ситуацията колко е лигаво мелодраматична като я погледна отстрани, но има моменти когато човек иска да затъне в сълзи и сополи и трябва някъде да хвърли баласта. Щото по принцип е корав пич и не може да се излага. Та в тоя смисъл като се чета понякога ми идва моя си врат да извия :))
цитирай
7. susona - :))
24.10.2012 21:54
разбира се, че няма да се затриеш
некак не ти ходи:))
нещо тематично и наздраве!
http://www.youtube.com/watch?v=Q09mPKTAI70
цитирай
8. samotvoq - Моята връзка е здравословна. Тя е ...
10.11.2012 19:03
Моята връзка е здравословна. Тя е със самата мен. Желая ни много семейни празници и да се докараме дано до диамантена сватба! Желя и на Вас това, ако Ви се нрави! Иначе сте съвсем права. Аз и затова си спестявам други всякакви връзки. Карам го на общуване, но връзки не завързвам. Точно защото сте права!
цитирай
9. landing - samotvoq,
11.11.2012 13:43

убедено вярвам , че преди да се споразумееш и разбереш с друг трябва да го можеш със себе си.
Също вярвам , че това е най- трудното и на много хора така и не им се отдава напълно.
Имам специална връзка с мене си, дарила съм се с най- горещата и жестока любов-хем не мога без мен си, хем съм безжалостна като сгафя и така както мене си малтретирам наум не съм си позволявала към никого да го отправям като интензивност на упрека.
Самокритичността, особено мълчаливата е нещо адски ценно, защото е единствения автокоректив след като отпадна модното в 19 век явление "морал" и в 20 век заместилото го "съвест". Поздрави!
цитирай
10. bubulino - За съжаление не разкодирате обратната връзка, която ви връща в изначална позиция
21.11.2012 10:37
Хем имате нужда от мъже, хем нямате понятие от тях. Искате да заприличат на вас, а като заприличат, ги мразите, защото са загубили същността си. Пътя към мъжкото сърце не преминава през личната призма на собствените Ви несбъднати очаквания и пасивност, и скованост от страх.
цитирай
11. landing - bubulino,
21.11.2012 13:37
това сега си беше обобщение по принцип. И няма нищо общо с мен, просто използваш шаблони, снайперът ти цели криво и не можеш да преценяваш хората. Пътят към мъжкото сърце съм го намерила отдавна, мъжете са ми ясни по принцип, не разбра ли като чете, че търся единствено и само пътя към себе си?
цитирай
12. ddiaries - Скъпа Ландинг
08.03.2013 09:10
Този твой пост мога да си го татуирам на челото.
цитирай
13. landing - съжалявам Ди!
08.03.2013 09:39
И това ще мине, всичко минава :)
цитирай
14. zafirov - Не исках и тук да пускам коментар, но ...
24.07.2013 23:48
Не исках и тук да пускам коментар, но се почувствах провокиран. " Пътят към мъжкото сърце съм го намерила отдавна, мъжете са ми ясни по принцип" - това го няма никъде. Да, може да важи за болшинството, за 999 от 1000 и дори по-малко съотношение, но винаги ще има един/една, при който цялото познание няма да сработи, ще омекват колене, мозък и т.н. Егоизмът и цинизмът са полезни само в подходящите ситуации ;)
цитирай
15. landing - Здрасти пак!
25.07.2013 12:31
Коментираш коментари, ок, но не разбра ли, че съм наясно с омекването на мозъци, панкреаси и прочие? Да, има един/ една, ама... нали не мислиш че е за постоянно? Нали не мислиш, че това е нормалното обичайно състояние- до имаш жизнена нужда от някой, за който да си навиваш червата на макара?! Да няма реципрочност, постоянно да се самосъжаляваш и да си метнат в двете мъртви точки- горна и долна? И да ореваваш нечий дефицит и липса? Не, нали, е точно тогава са полезни егоизмът и цинизмът.
цитирай
16. zafirov - Здрасти пак :)
26.07.2013 01:33
ОК, права си според мен в случая за момента на полезност на егоизма и цинизма, но не ми допадна генерализирането или аз грешно го разбрах така. Поста е много силен, не мога да си представя през какво трябва да мине човек, за да стигне до тези прозрения. Само исках да кажа, че както вселената е безкрайна, така и гледните точки към дадена ситуация и нашата оценка за това са безкрайни и субективни и точно в това се състои красотата на човека - в неговата абсолютна уникалност. Лека вечер желая и с най-добри чувства.

ПП Предпочитам да дразня само и единствено от желание за интелигентна дискусия ;)
цитирай
17. landing - zafirov,
26.07.2013 11:31
не ме дразниш въобще :), говорим си...
цитирай
18. zafirov - Ландинг,
26.07.2013 18:53
Язък, пък така старателно се опитах :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: landing
Категория: Лични дневници
Прочетен: 190182
Постинги: 34
Коментари: 528
Гласове: 4071
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол